AZ wint zonder veel moeite van Heracles Almelo

1 februari 2015, 18:48

In de slotfase werd het heel even spannend, maar over de hele wedstrijd gezien heeft AZ probleemloos gewonnen van Heracles Almelo. De ploeg uit Alkmaar speelde zakelijk en won met 3-1. Al vroeg in de wedstrijd opende Jóhannsson de score na een mooie omhaal van Gudelj. Na rust scoorden Berghuis en Henriksen voor AZ, terwijl de nieuwe aanwinst Darri de enige treffer voor de bezoekers maakte.

Het publiek verwachtte meer en zat klaar voor een lekkere middag voetbal, maar Heracles gaf zich niet zo snel gewonnen. AZ liet weinig meer zien en liet het spel aan de bezoekers, die meerdere aardige mogelijkheden kregen. Het was aan AZ-keeper Esteban te danken dat het bij rust nog 1-0 stond. AZ kreeg ook een tegenvaller te verwerken. Ortiz kwam vervelend neer en moest met een polsblessure naar de kant. In de tweede helft zou ook zijn vervanger Elm geblesseerd uitvallen.

De aansluitingstreffer zorgde nog voor wat spanning, maar Heracles kon geen vuist maken. Toen invaller Dos Santos met een mooie inzet de lat raakte en Henriksen de rebound succesvol binnenwerkte, was het gespeeld.

Door de overwinning stijgt AZ naar plaats vijf, ten koste van FC Twente. Heracles staat op een treurige zestiende plaats en moet alle zeilen bijzetten om niet in de problemen te komen aan het eind van het seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen