Roda JC verliest Limburgse derby na bizar spuugincident

Ger
1 februari 2015, 16:32   Bijgewerkt: 1 februari 2015, 16:49

Roda JC heeft ook de derde competitiewedstrijd na de winterstop verloren. De ploeg uit Kerkrade ging met 3-1 onderuit in de Limburgse derby tegen MVV. Anco Jansen speelde een negatieve hoofdrol.

De aanvaller zette Roda in de elfde minuut nog wel op voorsprong. Halverwege de eerste helft sloegen de stoppen bij Jansen echter door nadat hij van de arbitrage geen hoekschop kreeg toegewezen. Hij ging woedend verhaal halen bij de grensrechter en kreeg geel van scheidsrechter Jeroen Sanders. Vervolgens spuugde Jansen van dichtbij naar de arbiter, wat hem op een directe rode kaart kwam te staan.

Op dat moment was MVV al op gelijke hoogte gekomen dankzij een treffer van Stef Peeters. Met een man meer kwam de thuisploeg nog voor de pauze nog op 2-1. Bryan Smeets was de doelpuntenmaker. In de tweede helft tekende Davy Brouwers voor het derde doelpunt van de thuisploeg.

Koploper NEC liep verder uit op Roda door met 3-1 te winnen van Helmond Sport. Christian Santos, Alireza Jahanbakhsh - met een formidabele omhaal - en Anthony Limbombe waren trefzeker voor de thuisploeg. Lars Hutten voegde zich namens Helmond Sport op het scoreformulier.

NEC heeft negen punten voorsprong op FC Eindhoven. Nummer drie Roda staat inmiddels twaalf punten achter op de Nijmegenaren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen