Sinkgraven definitief naar Ajax, Heerenveen huurt Duarte

31 januari 2015, 14:35   Bijgewerkt: 31 januari 2015, 14:47

Wat vrijdagavond al min of meer duidelijk was, is vandaag (zaterdag) definitief geworden: Daley Sinkgraven vertrekt naar Ajax. De negentienjarige spelmaker heeft in Amsterdam zijn krabbel gezet onder een contract voor 4,5 jaar. Lerin Duarte bewandelt de omgekeerde weg. Hij wordt voor de rest van dit seizoen door sc Heerenveen gehuurd van de Amsterdammers. Dat maken de Friezen via de officiële kanalen bekend. 

Vrijdagavond werd bekend dat Sinkgraven, die al langer genoemd werd bij Ajax, per direct naar Amsterdam zou vertrekken. De jonge middenvelder voerde afgelopen week al onderhandeling met Ajax en hield een positief gevoel over aan het gesprek met trainer Frank de Boer. De transfer is nog onder voorbehoud van een medische keuring, die aankomende maandag gepland staat. Heerenveen ontvangt zo'n zes miljoen euro voor de middenvelder.

Technisch directeur Hans Vonk gunt Sinkgraven de stap naar de landskampioen. "We verliezen een goede speler, maar het is een compliment voor onze opleiding. Daley wilde ontzettend graag, deze kans mogen we hem niet ontnemen."

Lerin Duarte zal het restant van dit seizoen afwerken in Friesland. Hij was bij de huidige nummer twee van de Eredivisie op een zijspoor beland.

Bron foto: Ajax.nl

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen