Australië krijgt Zuid-Korea in finale na verlenging op de knieën

31 januari 2015, 12:33   Bijgewerkt: 31 januari 2015, 13:08

Australië is er voor het eerst in de historie in geslaagd de Azië Cup te winnen. De Socceroos wonnen in de finale in Sydney na verlenging met 2-1 van Zuid-Korea. Het gastland stond na negentig minuten met 1-0 voor, maar de Koreanen maakten in de slotseconden van de reguliere speeltijd gelijk. In de verlenging trok Australië alsnog aan het langste eind.

Het gastland was zoals verwacht de bovenliggende partij in de eindstrijd, al duurde het even voordat het overwicht om werd gezet in een goal. In de 45ste minuut bracht Massimo Luongo zijn land op voorsprong, door vanaf rand strafschopgebied hard raak te schieten in de korte hoek: 1-0.

In de tweede helft was het gastland wederom de betere De Socceroos leken de zege ook binnen te hebben, maar Zuid-Korea kwam in de absolute slotseconden nog langszij. Son Heung-min vuurde van dichtbij raak en dwong op die manier een verlenging af. Daarin ging het gastland op zoek naar de treffer, en die kwam er ook. James Troisi schoot zijn land in de 105e minuut naar de voorsprong, na geschutter in de defensie van Zuid-Korea. Zij kwamen deze dreun niet maar te boven.

PEC Zwolle-verdediger Trent Sainsbury speelde de gehele wedstrijd mee en werd verkozen tot man van de wedstrijd.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!