Eindhoven wint 'Lichtstadderby', veel subtoppers gelijk

Eindhoven wint 'Lichtstadderby', veel subtoppers gelijk

30 januari 2015 – FC Eindhoven heeft zichzelf vrijdag een uitstekende dienst bewezen in de Jupiler League. In een Eindhovens onderonsje werd Jong PSV met 2-1 aan de kant geschoven. De nummer twee van de ranglijst loopt dankzij de zege twee punten uit op FC Volendam, FC Emmen, Sparta Rotterdam en VVV Venlo, die allemaal bleven steken op een gelijkspel.

Lang stevende Eindhoven in het eigen Jan Louwers Stadion af op puntenverlies. Aanvoerder Jens van Son bracht de thuisploeg aan de leiding, maar de sterk spelende Elvio van Overbeek schoot Jong PSV terug in de wedstrijd. Uiteindelijk zorgde Chrio N'Toko in de 84ste minuut voor de bevrijdende 2-1. Dankzij de overwinning staat Eindhoven drie punten los van nummer drie Roda JC, dat nog wel een duel tegoed heeft.

Voor de ploeg van coach Jean-Paul de Jong is het goed nieuws dat de ploegen in de subtop stuk voor stuk averij opliepen. Volendam en Sparta hielden elkaar in een potje sneeuwvoetbal op 1-1 (doelpunten Henk Veerman en Huseyin Dogan) en Emmen en VVV waren ook aan elkaar gewaagd: 1-1. Na een vroege treffer van Alexander Bannink, knikte Melvin Platje de Venlonaren naar een punt. Emmen houdt de voorsprong van zeven punten op VVV wel intact door het gelijke spel.

Fortuna Sittard en Achilles '29 speelden ook gelijk: 0-0. De wedstrijd tussen Almere City FC en Telstar werd door hevige regenval afgelast en staat nu voor komende dinsdag geprogrammeerd.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021