Rutten richt zich niet meer op titel: "Dat is onmogelijk"

Ger
30 januari 2015, 14:34

Fred Rutten verwacht dit seizoen met Feyenoord geen rol meer te spelen in de titelstrijd. Volgens de trainer moet de Rotterdamse club vol gaan voor de tweede plaats in de Eredivisie, die recht geeft op deelname aan de voorronden van de Champions League.

"Onze doelstelling dit seizoen was om mee te strijden om het kampioenschap. In theorie is het gezien de punten die nog te halen zijn mogelijk om voor de titel te gaan, maar als je realistisch bent, wordt dat heel moeilijk", beseft Rutten op de website van Feyenoord. "Dat heeft er ook mee te maken dat de eerste twee in de competitie dit seizoen veel meer punten pakken dan vorig jaar. Wij moeten dat accepteren, de knop omdraaien en ervoor gaan om zo hoog mogelijk te eindigen. Dat kan alleen door ons telkens op de eerstvolgende wedstrijd te richten en die te winnen."

Feyenoord verspeelde afgelopen zondag twee dure punten bij Ajax. De Kuipbewoners waren beter dan de thuisploeg, maar er vielen geen doelpunten. Rutten: "Ik ben langer chagrijnig geweest dan normaal. Ik moest deze wedstrijd verwerken, had ook geen energie om 'm terug te kijken. Dat heb ik eigenlijk nooit."

Tegen ADO Den Haag kan Rutten zondag nog geen beroep doen op Elvis Manu (lies). Verder is de selectie van Feyenoord op volle sterke. "Ik zie ook weinig of geen aanleiding om alles om te gooien", aldus Rutten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen