Ivoorkust kwartfinalist, Guinea en Mali gaan loten

28 januari 2015, 21:14   Bijgewerkt: 28 januari 2015, 21:48

Dankzij een 1-0 overwinning in de topper tegen Kameroen is Ivoorkust winnaar geworden van de spannende groep D op de Afrika Cup. Daarmee hebben de Oranje Olifanten zich geplaatst voor de kwartfinale van het eindtoernooi. Welke ploeg als nummer twee mee gaat, Guinea of Mali, wordt donderdag bekend. Dat brengt het lot een beslissing.

Alle vier de wedstrijden tot dusver in groep D van de Afrika Cup eindigden in 1-1, waardoor alles na twee speelrondes nog volledig gelijk was. Zou dat na de derde en laatste speeldag nog steeds zo zijn, dan zou het lot donderdag een beslissing moeten brengen.

Voor Ivoorkust en Kameroen heeft het zover niet hoeven komen. De clash, twee van de topfavorieten voor de eindzege, leverde een 1-0 zege voor de Ivorianen op. Max-Alain Gradel kroonde zich in de 36ste minuut met een fraai afstandsschot tot matchwinner in de verder weinig onderhoudende pot. Daardoor bekert Ivoorkust als groepswinnaar verder, Kameroen kan naar huis.

Guinea en Mali speelden opnieuw, ditmaal in hun onderlinge duel, met 1-1 gelijk en staan hierdoor exact gelijk op de tweede plaats in de groep. Om die reden moet er donderdag geloot worden om te bepalen welk land samen met Ivoorkust naar de laatste acht van de Afrika Cup mag.

Kevin Constant zette Guinea na een kwartier spelen op 1-0, door een penalty op z'n Panenka's binnen te schieten. Drie minuten later kreeg ook Mali een strafschop toegewezen, maar Seydou Keita verzuimde het evenwicht te herstellen. De oud-speler van FC Barcelona schoot slecht in en zag Guinea-keeper Naby Yattara redden. Modibo Maïga maakte vlak na rust alsnog gelijk en zorgde er daarmee voor dat Guinea en Mali nog een dag in spanning zitten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen