Cambridge United steekt FA Cup-miljoenen in wc's

Cambridge United steekt FA Cup-miljoenen in wc's

28 januari 2015 – De kassa rinkelt voor Cambridge United door het succes van de vierdeklasser in de FA Cup. Manchester United werd eind vorige week op een gelijkspel gehouden, waardoor een replay op Old Trafford volgt. Deze wedstrijd levert de club zo'n twee miljoen euro op, geld dat men in Cambridge door de wc gaat spoelen.

In de Engelse krant Express laat voorzitter Dave Doggett van Cambridge United weten dat nieuwe toiletten hoog op zijn verlanglijstje staan. "Hopelijk kunnen we het stadion een opknapbeurt geven en eindelijk wat fatsoenlijke wc's plaatsen", zegt hij over de mogelijke bestemming van de FA Cup-miljoenen. Cambridge United keerde vorig jaar terug in de League Two, het laagste profniveau in Engeland, nadat het jaren lager gespeeld had. Het stadion is nog niet op League Two-niveau, vindt Doggett. "We willen meer toiletten, betere bars en meer hospitality-mogelijkheden. De boel moet gemoderniseerd worden, dit succes biedt ons daar de kans voor."

Cambridge United loopt vooral binnen omdat het deelt in de kaartverkoop voor de wedstrijd op Old Trafford, 42,5 procent daarvan gaat naar de vierdeklasser. De tv-gelden bedragen bovendien zo'n 250.000 euro.

gerelateerd