Superboer krijgt kans: "Heb 54 keer op de bank gezeten"

28 januari 2015, 11:40

De competitiewedstrijd tegen Telstar zal Jordy van der Kracht niet snel vergeten. De 24-jarige doelman, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, maakte in Velsen eindelijk zijn debuut in de basis bij De Graafschap. Hij verving de geblesseerde Jasper Heusinkveld en hield 'de nul', tot zijn grote tevredenheid.

"Dit is gewoon een topavond", zegt Van der Kracht bij Omroep Gelderland over zijn debuut in de basis. De keeper heeft lang moeten wachten op zijn kans. "Ik heb 54 keer op de bank gezeten. Af en toe word je gek daarvan. Maar altijd komt er een kans. Ik heb het gelukkig goed gedaan."

De keeper hoopt dat zijn optreden een vervolg krijgt. "De concurrentiestrijd is open denk ik. Ik ben in elk geval trots dat ik mijn debuut gemaakt heb. Ik heb de nul gehouden en ben 93 minuten lang gefocust gebleven. Mijn sterke punten? Ik denk dat ik een meevoetballende keeper ben die leiding kan geven aan een achterhoede."

De Graafschap won de uitwedstrijd tegen Telstar dinsdag met 0-2. "Het was een lastige wedstrijd, mede door de veldomstandigheden. We waren wel de bovenliggende partij en dat hebben we nu ook in goals uitgedrukt", zegt coach Jan Vreman op de clubsite. Door de zege staat De Graafschap nu tiende in de Jupiler League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen