McEachran verloor op Wembley: "Wil het met Vitesse wel redden"

28 januari 2015, 11:24

Met Josh McEachran heeft Vitesse een speler in de ploeg die weet hoe mooi bekervoetbal kan zijn. Met Championship-club Wigan Athletic bereikte de huurling van Chelsea vorig seizoen de halve finale van de FA Cup. Daarin verloor het na strafschoppen van Arsenal, dat het toernooi uiteindelijk ook zou winnen.

Op de website van Vitesse blikt McEachran terug op die halve finale, 12 april in een volgepakt Wembley. De middenvelder stond in de basis. "Na 120 minuten stond het 1-1. Helaas werd de strafschoppenserie door Arsenal beter genomen en lagen we uit het toernooi. Maar het was een geweldige ervaring om in een dergelijke ambiance tegen een topclub te voetballen. Het zou geweldig zijn om ook met Vitesse een halve finale te spelen en het dan wel te redden. Maar dan moeten we eerst FC Groningen verslaan. Daar zullen we alles voor doen."

Om kans te maken op een plek in de halve finale moet Vitesse in ieder geval een stuk beter voor de dag komen dan afgelopen weekend tegen sc Heerenveen. In Friesland verloor Vitesse kansloos met 4-1. "De wedstrijd tegen Heerenveen moet een les voor ons zijn. Dat mag niet meer gebeuren. Ja, het was slecht, maar het is gebeurd. Nu moeten we verder en niet terugkijken op wat is geweest. Dat doe je niet bij een overwinning en ook niet bij een nederlaag. Je moet er wél van leren. We kunnen ons woensdag plaatsen voor de halve finale en dat is een geweldig vooruitzicht. Doorgaan in de beker kan de huidige situatie in positieve zin veranderen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen