Lazio zit geplaagd Milan ook in Coppa Italia dwars

27 januari 2015, 22:42

Door de plannen om het rampzalige seizoen via de Coppa Italia nog enige kleur te geven, kan AC Milan een dikke streep zetten. In de kwartfinale van het Italiaanse bekertoernooi werd de ploeg van de geplaagde hoofdcoach Filippo Inzaghi dinsdag geklopt door Lazio: 0-1.

Het was al de tweede keer binnen drie dagen dat AC Milan zijn meerdere moest erkennen in Lazio. In de Serie A werd het zaterdag, in Rome, 3-1. In dat duel kwam Milan op voorsprong, maar werd het vervolgens volledig weggespeeld. In Milaan kende de wedstrijd een ander verloop, maar het resultaat was uiteindelijk hetzelfde: opnieuw bleef Milan met lege handen.

Het enige doelpunt van het duel viel al in de eerste helft en werd gemaakt door Lucas Biglia. De oud-speler van Anderlecht benutte een strafschop. Door twee gele kaarten voor verdediger Lorik Cana, kort achter elkaar, had Milan vervolgens met elf tegen tien ruim 45 minuten om deze achterstand ongedaan te maken. De numerieke meerderheid bracht de club echter niets. In blessuretijd scoorde Alessio Cerci nog wel voor Milan, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Bij AC Milan ontbrak Nigel de Jong, hij was niet fit genoeg om te spelen. Marco van Ginkel was wel van de partij, de oud-Vitessenaar mocht in de tweede helft invallen.

Door de uitschakeling in de Coppa Italia zal de druk in Milaan op coach Inzaghi verder toenemen. De grote vraag lijkt of de voormalig spits komend weekend, thuis tegen Parma, weer op de bank zit.