Cupfighter PEC Zwolle vecht zich weer naar laatste vier

27 januari 2015, 21:02

PEC Zwolle en de KNVB Beker, het blijft een magische combinatie. Voor de derde keer op rij behoort de ploeg uit Overijssel tot de laatste vier in het nationale bekertoernooi. In een uiterst boeiende kwartfinale rekende de titelhouder dinsdag na verlenging af met SC Cambuur: 2-3.

Hoe het vorig seizoen ging met PEC Zwolle in het bekertoernooi, zal iedereen weten. Ietwat geholpen door een gunstige loting bereikte de ploeg de finale, waarin het kansloos gewaand werd tegen Ajax. Maar in de Kuip gebeurde het onmogelijke: de landskampioen werd met 1-5 verslagen. Toch was de prestatie van PEC Zwolle een seizoen eerder bijna minstens zo opvallend. Als promovendus schopte PEC het toen tot de halve eindstrijd, na zwaarbevochten zeges op Roda JC, RKC Waalwijk, Go Ahead Eagles en Heracles Almelo. PSV hield de ploeg daarna uit de eindstrijd.

De goals van Narsingh brachten het bekerduel weer helemaal tot leven en in blessuretijd had invaller Mikhail Rosheuvel zelfs de 3-2 voor Cambuur op zijn schoen, maar zijn schot ging voorlangs. Een dure misser, want in de noodzakelijke verlenging was het toch weer PEC Zwolle dat toesloeg. In minuut 108 zorgde Jody Lukoki, vorig seizoen actief voor Cambuur, voor de beslissing. De vleugelspeler schoot hard en laag raak en zorgde er daarmee voor dat PEC Zwolle weer een stapje dichter bij een tweede bekerfinale op rij gekomen is. Met een fraaie vrije trap was invaller Bytyqi in minuut 119 nog dicht bij de 3-3, maar Hahn redde katachtig.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen