Tibbling nu al vaste waarde: "Veel sneller dan verwacht"

Tibbling nu al vaste waarde: "Veel sneller dan verwacht"

27 januari 2015 – Simon Tibbling lijkt na slechts twee optredens al niet meer weg te denken uit de opstelling van FC Groningen. De Zweed debuteerde direct na de winterstop tegen Ajax in de basis en mocht daarna ook in het duel met FC Utrecht aan de aftrap verschijnen. In de laatste wedstrijd nam hij na afloop bovendien de bloemen in ontvangst als man of the match.

De 20-jarige Tibbling tekende eind november een contract tot medio 2019 bij de huidige nummer negen van de Eredivisie. Op 1 januari sloot de van Djurgardens IF afkomstige middenvelder voor het eerst aan bij de selectie van trainer Erwin van de Looi. "Mijn eerste week bij de club was tijdens het trainingskamp in Spanje. Dat was voor mij en Albert (Rusnák, red.) als nieuwe spelers een uitgelezen kans om de selectie te leren kennen", zegt Tibbling tegen FCUpdate.nl. "Ik ben nu twee weken in Groningen en ik leer iedere dag weer nieuwe dingen."

"Het Zweedse voetbal is toch wel anders. De ploegen spelen minder aanvallend en er is sprake van zoneverdediging. Hier heb je een vaste tegenstander", stelt de jeugdinternational vast. Desondanks maakte hij tijdens zijn eerste weken bij FC Groningen een uitstekende indruk op Van de Looi, die Tibbling zowel tegen Ajax als FC Utrecht liet beginnen. "Ik was behoorlijk verrast, vooral door die basisplaats in de ArenA. Het is veel sneller gegaan dan ik had verwacht. Maar als de trainer denkt dat ik goed genoeg ben, grijp ik die kans natuurlijk met beide handen aan."

FC Groningen omschreef Tibbling tijdens zijn officiële presentatie in november als 'een allround-middenvelder, die op alle posities op het middenveld kan spelen'. Van de Looi heeft er in de eerste weken van de tweede seizoenshelft voor gekozen om de nieuweling vooral als centrale man in te zetten. "Dat liet hij me ook tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht weten", aldus Tibbling. "Toen zocht ik in zijn ogen nog te vaak de zijkanten op. De aanwijzingen van de coach helpen me verder. Ik kan hier leren om een completere voetballer te worden."

"Veel Scandinavische spelers hebben in Nederland een volgende stap in hun ontwikkeling gezet", weet Tibbling, die ook woensdag in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen Vitesse deel zal uitmaken van de Groningse basiself. "Ik probeer altijd alles te geven, maar ik zit nog lang niet op mijn topniveau. Ik wil me blijven ontwikkelen en verwacht dan ook nog veel beter te worden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 9 april 2020

  2. woensdag 8 april 2020

  3. dinsdag 7 april 2020