Bijzondere speelronde in Portugal: ook Benfica ten onder

26 januari 2015, 23:20

Voor de eerste keer sinds april 2005 is zowel Benfica als FC Porto met een nederlaag van het veld gestapt in een speelronde in de Portugese Primeira Liga. Porto ging zondagavond met 1-0 ten onder tegen Maritimo, Benfica is een dag later tegen een 1-0 nederlaag aangelopen bij Paços de Ferreira. Ook daar werd het 1-0.

Eigenlijk was het onvoorstelbaar dat Benfica niet wist te winnen in het Estádio da Mata Real van Paços de Ferreira. Binnen twintig minuten kreeg de formatie van trainer Jorge Jesus een strafschop, maar Lima schoot deze op het houtwerk. Even later raakte ook Eduardo Salvio het aluminium. Nadat Lima in het tweede bedrijf wederom op de lat stuitte, kreeg Benfica in de slotfase het deksel op de neus. Sérgio Oliveira bezorgde de thuisploeg vanaf elf meter de zege.

Benfica, waar Ola John na een uur spelen het veld moest verlaten, staat nog wel aan de leiding. Het heeft na achttien speelronden 46 punten verzameld, zes meer dan Porto. Sporting Lissabon staat derde, met 39 punten. Over twee week is het Sporting versus Benfica.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen