Wereldkampioen bij Lierse SK verrast door tempo

26 januari 2015, 12:03

Joan Capdevila werd Europees en wereldkampioen met Spanje, maar heeft ervoor gekozen om de laatste fase van zijn carrière door te brengen in de kelder van de Belgische Pro League. De verdediger maakte afgelopen zaterdag zijn debuut voor hekkensluiter Lierse SK, in het thuisduel met Waasland-Beveren (1-1).

"Ik ben relatief tevreden over mijn eerste match. Ik vond dat het tempo vrij hoog lag, hoger dan ik had verwacht. Maar ik kon me er snel aan aanpassen", zegt Capdevila tegen Het Nieuwsblad. Hij speelde de volle negentig minuten mee. "Dat was niet evident, want er was eigenlijk nooit een dood moment voor mij als verdediger. Gelukkig heb ik genoeg ervaring om te doseren."

Lierse SK staat op zes punten van eerste concurrent Waasland-Beveren onderaan in de Pro League. De laatste plaats is echter niet meteen fataal, aangezien de twee onderste ploegen het aan het einde van het seizoen tegen elkaar opnemen in een play-off. De winnaar gaat de nacompetitie in, de verliezer degradeert rechtstreeks.

Capdevila denkt dat het moeilijk wordt om die play-off nog te ontlopen. "En toch zie ik de toekomst positief tegemoet. Er waren nog heel wat mankementen, maar ik zag een gemotiveerde ploeg die bij momenten goed speelde. Ik kan niet inschatten wat het niveau van play-off III is en hoe die eindronde eruit ziet, maar met deze groep is nog wel wat mogelijk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen