Roma verliest twee punten én Strootman in Florence

25 januari 2015, 22:59   Bijgewerkt: 25 januari 2015, 23:27

Het winnen van de Scudetto lijkt een lastig verhaal te gaan worden voor AS Roma. Zondag speelden de Giallorossi voor de derde maal op rij gelijk, waardoor de achterstand op lijstaanvoerder Juventus binnen twee weken tijd met zes punten is gegroeid. De marge is inmiddels zeven punten. Op visite in het Stadio Artemio Franchi van Fiorentina bleven de Romeinen steken op 1-1. Ze verloren niet alleen twee punten, maar ook Kevin Strootman. Hij viel opnieuw uit met klachten aan zijn linkerknie.

Met Strootman in de basis had Roma in de eerste helft een zware kluif aan Fiorentina. Dat kreeg binnen twintig minuten al gestalte, toen Mario Gomez van zich deed spreken. De Duitse goaltjesdief veranderde met een subtiele voetbeweging een schot van David Pizarro van richting en schoot La Viola zodoende aan de leiding. De spits was nog niet bepaald gelukkig in Florence, maar kent een prima week. Midweeks scoorde hij tweemaal tegen Atalanta Bergamo (3-1), ditmaal verschalkte hij Roma-goalie Morgan De Sanctis. Zijn vertrouwen lijkt met de week te groeien.

Het was het startschot voor een Florentijnse storm. Gomez kreeg twee goede mogelijkheden en ook José Basanta stichtte gevaar voor het Romeinse doel. Roma-coach Rudi Garcia zat ingezakt in zijn dug-out en werd er niet vrolijker op. Dat werd hij zeker niet toen Strootman met een van pijn vertrokken grimas naar het gras ging. Na een korte behandeling op het veld moest hij de strijd staken. Hij had weer last van zijn linkerknie, het gewricht waardoor hij maandenlang buitenspel stond en het WK moest missen. Het is voor Roma en het Nederlandse elftal te hopen dat het meevalt. Hoewel Strootman tamelijk rustig op de reservebank plaatsnam, valt er nog weinig te zeggen over de ernst van de blessure. De komende dagen zal er meer duidelijkheid ontstaan.

Fiorentina staat dankzij de puntendeling nog op de zesde plaats, die aan het einde van de rit recht geeft op het spelen van Europees voetbal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen