Congo en gastheer Equatoriaal-Guinea door in Afrika Cup

Congo en gastheer Equatoriaal-Guinea door in Afrika Cup

25 januari 2015 – Equatoriaal-Guinea is in de Afrika Cup verrassend doorgedrongen tot de knock-outfase. De gastheer van het continentale toernooi won de derde en laatste groepswedstrijd met 0-2 van Gabon, waardoor het land samen met Congo doorgaat. De groepswinnaar vloerde Burkina Faso met 2-1.

Equatoriaal-Guinea won dankzij doelpunten van Javier Balboa (strafschop) en Salvador. Gabon, met Borussia Dortmund-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang in de basis, kon daar weinig tegenover stellen. Een gelijkspel was voor Gabon genoeg geweest om door te gaan, maar nu gaat het organiserende land dus verder. Equatoriaal-Guinea heeft nu vijf punten, Gabon blijft steken op drie.

Congo is groepswinnaar met zeven punten. Doelpunten van Thievy Bifouma (foto) en invaller Fabrice N'Guessi maakten de tegentreffer van Aristide Bance ongedaan. Bij Burkina Faso kwam Vitesse-aanvaller Bertrand Traoré een half uur voor het einde binnen de lijnen. Door de uitschakeling van zijn land keert hij weer terug naar Arnhem.

gerelateerd