Bale schenkt Real zege na rood Ronaldo: "Een zwaar duel"

25 januari 2015, 13:32

Real Madrid boekte zaterdag een zwaarbevochten zege op bezoek bij laagvlieger Córdoba (1-2). Cristiano Ronaldo kreeg in de tweede helft bij een 1-1 stand een rode kaart voor natrappen, waarna Real op een remise afstevende. Gareth Bale schonk zijn ploeg echter in de slotminuten alsnog de zege, door een strafschop te benutten. De aanvaller sprak van een moeizame wedstrijd.

"Het was een zwaar duel", zei een opgeluchte Bale na afloop tegen Spaanse media. "Het veld was niet best, volgens mij was dit de slechtste mat waar ik hier op gespeeld heb. Het gras was heel droog. Dat mag geen excuus zijn, maar het wel effect op ons spel. Soms is een wedstrijd gewoon lastig, maar gelukkig hebben we toch gewonnen."

Bale zag Ronaldo in de 82ste minuut rood krijgen voor natrappen. "Dat was een teleurstelling, maar ik heb incident niet gezien dus kan het niet beoordelen", aldus de buitenspeler, die vindt dat Real nog genoeg kwaliteit heeft zonder haar sterspeler. "De selectie is groot genoeg. Het team heeft ook zonder hem gespeeld en dat is ook goed afgelopen."