Real Madrid ontsnapt bij Córdoba, Ronaldo trapt na

Real Madrid ontsnapt bij Córdoba, Ronaldo trapt na

24 januari 2015 – Real Madrid heeft in een tumultueuze wedstrijd toch drie punten gepakt in de Spaanse competitie. De koploper kwam zaterdag op visite bij Córdoba al binnen twee minuten met 1-0 achter door een strafschop, maar zegevierde uiteindelijk met 1-2 in het Estadio Nuevo Arcángel, eveneens door een rake penalty. Beide ploegen eindigden het duel met tien man; bij Real was Cristiano Ronaldo de man die rood kreeg. De Portugees liet zich gaan en trapte na.

Ronaldo scoorde dit seizoen al 28 keer in La Liga, maar tegen Córdoba kon hij niet imponeren. De drievoudig Wereldvoetballer van het Jaar liet in de slotfase zijn frustraties blijken. Eerst was hij al agressief in een duel met José Crespo en even later trapte hij na richting Edimar Fraga. Zijn eerste overtreding bleef onbestraft, de tweede niet. De Portugees verliet in de 82ste minuut het veld met een directe rode kaart.

Zeven minuten later werd het weer tien tegen tien. Federico Cartabia maakte hands na een vrije trap van Real Madrid en veroorzaakte daarmee een penalty. Deze werd binnen geschoten door Gareth Bale, waardoor de Champions League-houder toch nog drie punten overhield aan het tripje naar Córdoba (1-2). Verdiend was het echter niet. Want Ronaldo was niet de enige Real-speler die amper wist te overtuigen, dat gold voor al zijn ploeggenoten.

Al in de tweede minuut kwam Real op achterstand in Andalusië. Nabil Ghilas trof doel uit een strafschop, eveneens gegeven na een handsbal. Sergio Ramos was deze keer de schlemiel. Karim Benzema herstelde in de 27ste minuut na een hoekschop het evenwicht. Na driekwart wedstrijd, bij een 1-1 stand, kwam Real Madrid goed weg toen Florin Andone de lat raakte. Een sensatie bleef zodoende uit.

Real Madrid heeft nu vier punten voorsprong op nummer twee FC Barcelona, dat later op de avond nog wel bij Elche CF op bezoek gaat.

gerelateerd