Swansea laat zich verrassen bij Blackburn Rovers

24 januari 2015, 16:10

Dwight Tiendalli en Marvin Emnes zijn met Swansea City uitgeschakeld in het toernooi om de FA Cup. De formatie uit Wales ging zaterdag op bezoek bij Blackburn Rovers met 3-1 onderuit. Bij Swansea haalden maar negen spelers het laatste fluitsignaal.

Al vrij snel werd duidelijk dat Swansea zaterdag een lastige middag zou gaan krijgen. Al na zes minuten moest verdediger Kyle Bartley inrukken met rood, nadat hij de doorgebroken Joshua King onderuit haalde. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Gylfi Sigurdsson schoot na 21 minuten een vrije trap van 25 meter raak. Lang kon Swansea niet van die voorsprong genieten, want twee minuten later stond het alweer gelijk. Chris Taylor tekende met een volley voor de gelijkmaker.

Blackburn, nummer tien in het Championship, nam pas laat afstand. Rudy Gestede zorgde in de 78ste minuut met het hoofd voor de voorsprong, Craig Conway bepaalde kort voor de 3-1 eindstand. Tenslotte moest ook nog Sigurdsson met rood het veld verlaten nadat hij Taylor een schop had gegeven. Bij Swansea speelde Tiendalli de hele wedstrijd en bleef Emnes negentig minuten op de bank.

Blackburn is door de overwinning de eerste ploeg die zich heeft geplaatst voor de achtste finale van het toernooi om de FA Cup. Manchester United begon de ronde vrijdagavond al met een teleurstellende 0-0 bij Cambridge United.