Jarige Robben blinkt uit tegen Bochum van Verbeek

Ger
23 januari 2015, 21:19

Bayern München heeft de laatste test voor de herstart van de Bundesliga met ruime cijfers gewonnen. De koploper van de Bundesliga zegevierde met 1-5 bij het VfL Bochum van trainer Gertjan Verbeek. Met twee doelpunten en een assist nam Arjen Robben bij Bayern de hoofdrol voor zijn rekening.

Door een snelle treffer van Danny Latza verkreeg Bochum nog wel brutaal de leiding. Robben, die zijn 31ste verjaardag vierde, hielp de bezoekers in de 26ste minuut aan de gelijkmaker. Nog voor de pauze bracht Dante, op aangeven van de Oranje-international, de stand op 1-2. In de tweede helft liep Bayern alsnog uit naar een royale zege. Naast Mario Götze en Sebastian Rode was ook Robben opnieuw trefzeker. De Groninger scoorde met een prachtige uithaal in de kruising.

Bayern begint de tweede helft van de Bundesliga volgende week vrijdag met een uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg, de huidige nummer twee van de ranglijst. De equipe van trainer Josep Guardiola heeft elf punten voorsprong op de eerste achtervolger.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!