Brood: "Het was een hele harde les en wake-up call"

23 januari 2015, 09:44

Koploper NEC van de Jupiler League begon de tweede seizoenshelft met een kansloze (3-0) nederlaag bij FC Eindhoven. Vanavond (vrijdag), op bezoek bij RKC Waalwijk, wil coach Ruud Brood een ander NEC zien. De trainer hoopt dat zijn ploeg geleerd heeft van de pijnlijke nederlaag in Eindhoven.

"Het was een hele harde les en voor ons een wake-up call. Het gaat om meedogenloos zijn. Om focus. Er was geen vastigheid bij ons", stelt Brood bij Omroep Gelderland. Positief voor Brood en NEC is dat Kevin Conboy na ziekte weer fit is, ook Christian Santos kan weer meedoen. Bovendien haalde de club in de persoon van Jasper Waalkens daags voor de wedstrijd een nieuwe aanvaller binnen. "Er komt nu steeds meer concurrentie in de groep. Spelers worden daar mee geconfronteerd. Dat is goed voor de tweede helft van de competitie."

Alireza Jahanbakhsh ontbreekt nog bij NEC, de Iraniër is met zijn land actief op de Azië Cup. Op de ranglijst hebben de Nijmegenaren nog altijd zes punten voorsprong op Roda, dat vorige week ook verloor.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen