Trainingsbeest Groningen: "Altijd hard moeten werken"

21 januari 2015, 13:01

Afgelopen vrijdag debuteerde Simon Tibbling, in het uitduel met Ajax (2-0 verlies), voor FC Groningen. Dat deed de twintigjarige Zweed zeker niet onverdienstelijk. Als het een voorbode is voor zijn periode in Nederland, dan kunnen de Groningers nog veel plezier aan hem beleven. Hij ziet er niet uit als een stereotype profvoetballer, maar geeft alles voor zijn vak. "Hij is echt een trainingsbeest. Wat we ook doen, hij stopt echt altijd als laatste", zegt trainer Erwin van de Looi over de middenvelder.

Hij heeft een stevig lichaam en oogt daarom niet echt als een atleet. "Dat is mijn DNA, dat ik misschien zo lijk. Zo lang ik kan rennen en voetballen, vind ik het goed", knipoogt Tibbling tegenover Telesport. Men heeft het wel vaker over zijn lichaam, maar hij onderhoudt deze naar eigen zeggen heel goed. "Ik ben een beetje klein, dus moet ik sterk zijn om spelers van me af te kunnen houden en om duels en 'tweede ballen' te kunnen winnen. Ik heb altijd hard moeten werken. Het haalt het beste in me naar boven."

Ajax-uit, het was geen verkeerd affiche om te debuteren. "De Nederlandse competitie is groot in Zweden en dit was gelijk een 'big game'. Een fantastische ervaring, de mooiste wedstrijd in mijn carrière tot nu toe", glimlacht Tibbling, die deze winter overgenomen werd van Djurgardens IF.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen