Roda JC maakt het PSV vaak lastig: "Een lekker idee"

20 januari 2015, 08:32

Na een miserabel seizoen is Roda JC deze jaargang veroordeeld tot het spelen in de Jupiler League. In het toernooi om de KNVB Beker nemen de Limburgers het vanavond (dinsdag) op tegen PSV. Een pittig affiche, maar ook een wedstrijd waarin de Kerkraadse club kan laten zien dat het nog altijd het niveau van eredivisionist heeft. Een mooie prestatie tegen PSV kan een enorme vertrouwensboost geven aan de ploeg van coach René Trost.

Afgelopen weekend ging Roda JC kansloos en onverwacht met 3-0 ten onder bij RKC Waalwijk, de hekkensluiter van de Jupiler League. Deze kater hoopt Trost in het bekertoernooi te kunnen wegspelen. "Winnen zou mooi zijn, maar het allerbelangrijkste is dat we goed spelen", stelt de oefenmeester in De Telegraaf. Het treffen met de koploper van de Eredivisie stond aanvankelijk op 17 december gepland, maar het duel werd uitgesteld. Dat vond Trost bepaald niet erg. "Het was een zware periode waarin we op onze laatste benen liepen."

In de optiek van Trost komt de midweekse wedstrijd als geroepen. "Anders zouden we tot vrijdag moeten wachten om de wanprestatie tegen RKC recht te zetten. Een ronde verder komen is lastig. Dat weet ik. Het belangrijkste is dat ik weer een goed Roda zie", aldus de trainer. In de Jupiler League staat Roda JC momenteel op de tweede plaats, met zes punten achterstand op lijstaanvoerder NEC. Twee van de laatste drie wedstrijden werden door de Kerkraadse formatie verloren.

PSV heeft het doorgaans erg lastig met de club uit Kerkrade, die met recht een 'angstgegner' genoemd kan worden. "De geschiedenis heeft in ieder geval bewezen dat het niet onmogelijk is om van PSV te winnen. Dat is een lekker idee", benadrukt aanvoerder Ard van Peppen in aanloop naar de krachtmeting met PSV. Vorig seizoen wisten de Limburgers te stunten in Eindhoven, waar het de eredivisiekoploper dankzij een 1-3 zege uit de beker knikkerde. In de drie duels in 2013 wist PSV niet te winnen van de ploeg uit Kerkrade, in maart 2014 lukte het nog wel een keer (3-1).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen