Sow schiet Senegal in slotseconde langs Ghana

19 januari 2015, 19:03   Bijgewerkt: 20 januari 2015, 18:06

Voor de vierde keer in vijf wedstrijden leek maandag een duel op de Afrika Cup te eindigen in een 1-1 gelijkspel, maar in de allerlaatste seconde besliste Moussa Sow anders. De spits van Fenerbahçe bezorgde Senegal een 2-1 overwinning op Ghana.

Aanvankelijk had Ghana de betere papieren om de drie punten naar zich toe te trekken. De ploeg van de Israëlische bondscoach Avram Grant (ex-Chelsea) kwam na een kwartier spelen op voorsprong, door een benutte penalty van André Ayew. De elfmetertrap werd toegekend na een overtreding van Senegal-keeper Bouna Coundoul op Christian Atsu. Laatstgenoemde, vorig seizoen door Chelsea verhuurd aan Vitesse, kreeg vlak na de openingstreffer een uitstekende mogelijkheid om de marge te verdubbelen. Zijn schot ging echter rakelings voorlangs.

Naarmate het duel vorderde, kwam Senegal beter in de wedstrijd. Na een klein half uur scheelde het niet veel of het evenwicht was hersteld; Kara Mbodji kopte snoeihard op de lat. In de 58ste minuut was het wel raak voor de Senegalezen. In eerste instantie kopte Mame Biram Diouf nog op de paal, maar in de rebound had hij wel succes. De gelijkmaker was verdiend, want Ghana had in de tweede helft nog maar weinig laten zien.

Ook in het resterende half uur speelde Senegal het meest naar voren en in de 93ste minuut, in de laatste seconde van de wedstrijd, kreeg de kwartfinalist van het WK van 2002 loon naar werken. Invaller Moussa Sow bepaalde met een diagonale schuiver de eindscore op 2-1.

Later op de avond staan in dezelfde groep Algerije en Zuid-Afrika nog tegenover elkaar.