Roda met tweede keeper en debutant tegen PSV

Roda met tweede keeper en debutant tegen PSV

19 januari 2015 – Roda JC Kerkrade treedt niet op volle oorlogssterkte aan tegen PSV in de achtste finale van de KNVB Beker. Net zoals in de voorgaande bekerduels van dit seizoen, houdt coach René Trost zijn eerste doelman Bram Verbist (foto) aan de kant. Zijn plaats onder de lat wordt ingenomen door Benjamin van Leer.

Naast Van Leer verschijnt ook Daryl Werker aan de aftrap, de 20-jarige verdediger begint voor het eerst in de basis bij Roda JC. Aanvallers Johan Plat en Frank Demouge zijn wegens blessures niet van de partij.

Trots geeft in gesprek met 1Limburg toe dat hij zijn basisformatie dus wijzigt, zoals hij in de vorige bekerduels van dit seizoen ook deed. "Het zou alleen niet zo rigoureus zijn als toen, want dat kun je niet maken tegen PSV", weet hij. Het feit dat hij nu 'maar' drie wijzigingen aanbrengt in zijn basis, komt ook door de pijnlijke nederlaag van afgelopen weekend tegen hekkensluiter RKC Waalwijk (3-0). "De spelers krijgen de kans op zoek te gaan naar eerherstel. Het is belangrijk, ongeacht het resultaat, met een goed gevoel van het veld te stappen."

Roda JC en PSV staan dinsdagavond om 20.00 uur tegenover elkaar in het bekertoernooi.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021