Corona over nieuwe systeem: "Voel me er goed bij"

Corona over nieuwe systeem: "Voel me er goed bij"

19 januari 2015 – FC Twente liet zich in de eerste wedstrijd van 2015 van een andere kant zien. De Tukkers speelden in de Kuip in een 5-3-2 systeem, waarbij Jesus Corona en Luc Castaignos samen voorin spelen. De twee kregen assistentie van Hakim Ziyech, die als aanvallende middenvelder veelvuldig bij moest sluiten.

Hoewel de tactiek geen resultaat opleverde, FC Twente verloor met 3-1, is Corona positief over de speelwijze. "Ik voelde me er wel goed bij", zegt hij op de clubsite. "De samenstelling was niet heel veel anders dan we dit seizoen gespeeld hebben, maar aanvallend kwamen we meer in ons spel, dan bijvoorbeeld tegen PSV. Dat wilde de trainer ook bereiken, met een iets andere rol voor de aanval. Ik had ruimte om mijn acties te maken. Hierdoor konden we ook goed naar voren spelen. Het was teleurstellend dat ik mijn kansen niet af kon maken."

Corona kreeg tot viermaal toe een kans, telkens met het hoofd. Zeker de eerste mogelijkheid van de Mexicaan was groot. "Of ik een goede kopper ben? Nee, maar deze bal had er wel in gemoeten", weet hij.

gerelateerd