Helmond Sport ontslaat speler na rode kaart

19 januari 2015, 12:44   Bijgewerkt: 19 januari 2015, 13:11

Zijn rode kaart in de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard, afgelopen vrijdag, heeft grote consequenties voor Juanito Sequeira. Zijn club, Helmond Sport, heeft naar aanleiding daarvan besloten om per direct afscheid te nemen van de speler. Algemeen directeur Mario Captein noemt de rode kaart 'de druppel'.

Op de clubwebsite laat Helmond Sport weten het de 32-jarige Sequeira al 'meerdere waarschuwingen' gegeven had. De Rotterdamse middenvelder speelde al vier jaar voor de Brabantse club, daarvoor kwam hij uit voor FC Dordrecht en Excelsior. "Gedurende deze jaren hebben we er alles aan gedaan om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. Helaas is dit niet gelukt. Het is daarom spijtig dat we afscheid hebben moeten nemen van een van onze betere spelers", aldus directeur Captein.

"We zijn tot dit besluit moeten komen na een reeks van incidenten tijdens wedstrijden. De rode kaart die Sequeira vrijdag opliep tegen Fortuna Sittard was, na meerdere waarschuwingen, de druppel", stelt hij.

Tegen Fortuna Sittard kreeg Sequeira vlak na rust, bij een stand van 0-0, een rode kaart na een overtreding op de helft van de tegenstander. Met tien tegen elf verloor Helmond Sport vervolgens met 1-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen