PSV wint nipt van Vitesse in Arnhem

17 januari 2015, 22:41   Bijgewerkt: 17 januari 2015, 23:18

PSV heeft een zakelijke overwinning geboekt op bezoek bij Vitesse. In Arnhem werd het uiteindelijk 0-1 dankzij een gelukkige treffer van Adam Maher. De thuisploeg was bij vlagen sterk, maar miste effectiviteit en dodelijkheid voorin.

Vitesse heeft dit Eredivisieseizoen meerdere keren bewezen dat het veel kwaliteit in huis heeft. De ploeg van Peter Bosz heeft zijn visitekaartje vaak afgegeven, zoals onlangs in de bekerwedstrijd in Amsterdam, toen Ajax met 0-4 van de mat werd gespeeld. Er wordt gecombineerd, er zijn lopende spelers en er worden vrijwel altijd genoeg kansen gecreëerd. Maar de Arnhemmers missen nog zakelijkheid om belangrijke punten veilig te stellen. Te vaak worden er onnodige tegentreffers geïncasseerd, waardoor aansluiting met de top uit het zicht is verdwenen.

Toch moest de sluitpost van Vitesse al snel vissen. Na een uitstekende loopactie van Memphis Depay kon Luuk de Jong bijna binnentikken bij de eerste paal, maar zijn inzet werd nog geblokt. Vervolgens raakte Adam Maher de paal, maar mikte hij in de rebound alsnog binnen met zijn linkerbeen. Het was een vreemde goal omdat hij de bal precies op dezelfde plek terugkreeg en niet echt overtuigend inschoot. Toch kwam PSV op effectieve wijze op voorsprong in Arnhem. En dat terwijl de counters niet perfect werden uitgevoerd en de achterhoede – met name Jetro Willems tegenover Renato Ibarra – wat nerveus oogde.

Er ontstond irritatie, ook door kleine en slimme overtredingen van PSV. Die irritatie zorgde plotseling voor een massaal opstootje, waarbij allerlei mensen werden geduwd of een beuk uitdeelden aan de tegenstander. Uiteindelijk gaf onder andere Labyad het goede voorbeeld, door Depay rustig te houden die wraak wilde nemen op de agressieve Chelsea-huurling Wallace. Vitesse profiteerde in de slotfase ineens wel van de onrust, met het publiek achter zich. Het kreeg nog veel corners en was erg dicht bij de gelijkmaker, maar de paal voorkwam een laat doelpunt. PSV trok uiteindelijk aan het langste eind en neemt de punten mee naar Eindhoven: 0-1. Dankzij de zege zet het concurrent Ajax weer op vier punten achterstand. Vitesse blijft steken op plek 10 en kan dit weekend nog worden ingehaald door zowel sc Heerenveen als Willem II.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen