AS Roma en Internazionale komen niet tot winst

17 januari 2015, 20:11   Bijgewerkt: 17 januari 2015, 22:51

AS Roma dreigt in de strijd om de Italiaanse landstitel verder achterop te raken bij koploper Juventus. De Romeinse formatie moest zaterdag op Sicilië genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel bij middenmoter Palermo. Hierdoor kan koploper Juventus de voorsprong zondag vergroten tot vijf punten. De titelhouder ontvangt dan Hellas Verona. Eerder deze week won Juventus in de Coppa Italia al met 6-1 van de equipe uit Verona.

Slecht uitverdedigen van Davide Astori had tot gevolg dat AS Roma al binnen twee minuten tegen een 1-0 achterstand aan keek in Palermo. Franco Vázquez pikte de matige pass van Astori op en bracht vervolgens zijn landgenoot Paulo Dybala in stelling. De Argentijnse ster in wording maakte het koelbloedig af.

Bij AS Roma bleef Urby Emanuelson op de bank, Kevin Strootman had een basisplaats. De Nederlandse middenvelder was in de 54ste minuut betrokken bij de gelijkmaker. Na een vrije trap van Miralem Pjanic legde Strootman de bal met het hoofd breed op Mattia Destro en die gleed het leder in het doel. Tien minuten voor tijd bracht AS Roma-coach Rudi Garcia Francesco Totti binnen de lijnen. De clublegende, vorige week nog belangrijk in de derby tegen Lazio (2-2), kon puntenverlies echter niet voorkomen.

Eerder op de avond kwam ook Internazionale niet verder dan een gelijkspel. Met een remise bij Juventus en een zege op subtopper Genoa begon het nieuwe jaar uitstekend voor i Nerazzurri, tegen Empoli bleek dat coach Roberto Mancini het lek nog altijd niet boven heeft: 0-0.

Met het punt mocht Inter tevreden zijn, want het was Empoli dat voor eigen publiek het betere van het spel had en de betere kansen afdwong. Samir Handanovic was er met enkele goede reddingen, zoals veel vaker dit seizoen, verantwoordelijk voor dat Inter niet met lege handen van het veld stapte. Bij de bezoekers maakte Xherdan Shaqiri zijn debuut. De Zwitser loste een kwartier voor tijd de andere winteraanwinst Lukas Podolski af.

Inter en Palermo hebben nu net als AC Milan 26 punten en staan daarmee gedeeld achtste in de Serie A. Wel krijgen i Rossoneri zondag nog visite van Atalanta. Empoli bezet met negentien punten de vijftiende plek. De ploeg uit Toscane speelde voor de vijfde keer in zes duels gelijk. Van die reeks maken ook remises tegen Napoli en Fiorentina deel uit.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen