NEC en Roda JC ontwaken niet op tijd uit winterslaap

16 januari 2015, 22:00   Bijgewerkt: 16 januari 2015, 22:26

NEC en Roda JC hebben een valse start van de tweede seizoenshelft beleefd. De nummers één en twee van de Jupiler League hebben de competitie allebei met een 3-0 nederlaag hervat. Lijstaanvoerder NEC ging ten onder bij FC Eindhoven, Roda JC ging de boot in bij RKC Waalwijk. Zodoende leek men in Nijmegen en Kerkrade nog in een winterslaap te zitten. Ze zijn in ieder geval flink wakker geschud.

Eindhoven laat het hele seizoen al zien dat het een puike ploeg heeft en dat was tegen NEC niet anders. De koploper kwam op bezoek in de lichtstad, maar de gastheer was niet onder de indruk van de bezoekers. Joey Sleegers zette de Brabanders in de topper binnen een kwartier op voorsprong, na een balletje over doelman Joshua Smits heen. In de tweede helft leidde defensief geklungel in de NEC-defensie tot de 2-0 van aanvoerder Jens van Son. Branco van den Boomen deed ook een duit in het zakje, hij maakte vanaf de rand zestien de 3-0. Een lichtpuntje voor NEC was nog wel de rentree van Marcel Appiah, die sinds oktober uit de roulatie lag wegens een knieblessure.

Almere City FC, de winnaar van de tweede periode, opende de tweede helft van het seizoen met een 1-0 nederlaag bij MVV Maastricht. Sven Braken kroonde zich namens de Limburgers tot matchwinner. Jong PSV verloor, met Oscar Hiljemark en François Marquet in de basis, met 2-0 bij Achilles '29. Jong Ajax kwam niet verder dan een 1-1 remise bij Telstar.

De situatie in de top is nu als volgt: NEC staat nog ruim eerste, met zes punten voorsprong op Roda JC. Omdat de ploeg uit Kerkrade verloor, is Eindhoven dankzij haar overwinning tot één punt achterstand genaderd. FC Volendam staat vierde, FC Emmen is de nummer vijf. RKC is nog steeds ruim de drager van de rode lantaarn, maar door de derde seizoenszege is de achterstand op Helmond Sport en MVV geslonken tot vijf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen