Jans kiest voor nieuweling Bjelica, Nijland in de spits

16 januari 2015, 17:56

Aleksandar Bjelica behoort komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda niet alleen voor het eerst tot de wedstrijdselectie van PEC Zwolle, maar hij staat ook meteen in de basisopstelling van de bekerwinnaar. Hij kreeg in de winterstop de kans om zich op het trainingskamp in Zuid-Afrika te bewijzen en wist in zijn stageperiode een contract af te dwingen.

Bjelica start, omdat Trent Sainsbury (Azië Cup), Joost Broerse (geblesseerd) en Thomas Lam (geschorst) ontbreken. Ten opzichte van voor de winteronderbreking mist PEC Zwolle haar clubtopscorer Tomas Necid. Zodoende krijgt Stef Nijland weer de kans in de spitspositie. De Blauwvingers hopen overigens dat Necid nog zal aansluiten, maar dit is allerminst zeker.

PEC Zwolle staat na de eerste seizoenshelft op een keurige vierde plaats. Met NAC treft het de nummer zeventien van de ranglijst. "Maar NAC is echt niet zoveel minder dan PEC Zwolle", zegt trainer Ron Jans tegen RTV Oost. "We hebben in de eerste wedstrijd (3-1 voor NAC, red.) gezien dat zij ons kunnen verslaan. Er is daar natuurlijk ook wel wat gebeurd", doelt hij op de komst van trainer Robert Maaskant. "Maar wij hebben het tot nu toe in de thuiswedstrijden heel overtuigend gedaan, met een hoge amusementswaarde."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen