Arsenal moet aanvoerder Arteta drie maanden missen

Arsenal moet aanvoerder Arteta drie maanden missen

15 januari 2015 – Mikel Arteta moet het grootste gedeelte van de tweede seizoenshelft missen. De Spaanse middenvelder van Arsenal is geopereerd aan zijn enkel en heeft ongeveer drie maanden nodig om hiervan te herstellen, meldt zijn club. Bij Arteta is een botsplinter uit zijn gewricht verwijderd.

Volgens Arsenal had de 32-jarige Arteta al geruime tijd last van zijn blessure en was een operatie de enige optie. "Hij kon zich niet vrij bewegen en de pijn sloeg door naar zijn kuit. Om die reden hebben we besloten om over te gaan tot een operatie. Dit is de beste oplossing en geeft hem de mogelijkheid om volledig te herstellen", aldus coach Arsene Wenger op de clubsite. "De operatie is goed verlopen, ik heb Mikel net even gezien."

Arteta is dit seizoen de aanvoerder van Arsenal. De Spanjaard mist onder meer de wedstrijden tegen AS Monaco in de achtste finale van de Champions League en kan mogelijk pas in april zijn rentree maken. Hetzelfde geldt voor verdediger Mathieu Debuchy, de Fransman is geopereerd aan zijn rechterschouder.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 27 februari 2020

  2. woensdag 26 februari 2020