Bereiken kwartfinales koud kunstje voor Australië

13 januari 2015, 12:06   Bijgewerkt: 13 januari 2015, 12:47

Australië heeft zich met volle overtuiging gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Azië Cup. De Socceroos maakten in het toernooi in eigen land korte metten met Oman: 4-0. Het is de op één na grootste zege van het Oceanische land in de Azië Cup, na de 6-0 tegen Oezbekistan in 2011. Het was de tweede poulewedstrijd voor de Australiërs, die eerder al met 4-1 van Koeweit wisten te winnen in het eerste groepsduel.

Voor de theepauze was het duel met Oman al ruimschoots beslist. Matt Mckay, Robbie Kruse en Mark Milligan zorgden voor een 3-0 ruststand in het voordeel van Australië, waar PEC Zwolle-verdediger Trent Sainsbury de assist bij de openingstreffer verzorgde. Hij maakte de 90 minuten vol, FC Utrecht-speler Tommy Oar kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen. Invaller Tomi Juric maakte even daarvoor de 4-0 voor de gastheer van de Azië Cup.

Australië en Zuid-Korea staan nu beiden op zes punten, Oman en Koeweit zijn nog puntloos. Zodoende zijn de Australiërs en de Zuid-Koreanen al zeker van een plaats in de kwartfinales. In hun laatste groepsduel staat groepswinst op het spel. Australië heeft tot dusver een veel beter doelsaldo.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen