Rodríguez klopt Van Persie in strijd om Puskás Award

12 januari 2015, 19:58   Bijgewerkt: 12 januari 2015, 20:49

De zweefkopbal van Robin van Persie in de WK-wedstrijd van Oranje tegen Spanje is niet verkozen tot mooiste doelpunt van 2014. De Puskás Award werd maandag bij het FIFA-gala in Zürich overhandigd aan de Colombiaan James Rodríguez.

De winnende treffer viel net als die van Van Persie op het WK. Rodríguez scoorde in het duel van Colombia met Uruguay in de achtste finales op fraaie wijze van buiten het strafschopgebied. Daarmee bepaalde de middenvelder de eindstand op 2-0. Rodríguez had eerder in de wedstrijd al voor de 1-0 getekend.

Rodríguez was op het WK de grote uitblinker bij Colombia, waarmee hij tot de kwartfinales reikte. Daarin was gastheer Brazilië te sterk. Rodríguez verdiende met zijn uitstekende spel op de mondiale titelstrijd een transfer van AS Monaco naar Real Madrid.

Stephanie Roche was de derde genomineerde voor de titel mooiste doelpunt van het jaar. De Ierse scoorde, voor nog geen honderd toeschouwers, tijdens een amateurwedstrijd. Van Persie was vanwege een blessure niet bij het gala aanwezig.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen