Geniale Totti bezorgt Roma punt in spectaculaire derby

11 januari 2015, 16:58   Bijgewerkt: 11 januari 2015, 21:12

Hij kon al niet meer stuk bij de supporters van AS Roma, maar Francesco Totti is na vandaag (zondag) een nóg grotere held bij de fans van de Giallorossi. Met twee magnifieke doelpunten wist het 38-jarige clubicoon een punt uit het vuur te slepen in de Derby della Capitale tegen Lazio Roma. De lichtblauwen gingen in de eerste helft verrassend met 0-2 aan de leiding in Stadio Olimpico, onder aanvoering van Totti knokte de thuisploeg zich terug tot 2-2.

Lazio is al ongeslagen sinds 22 november, toen het van Juventus verloor. Het kleinere broertje van AS Roma, waar Stefan de Vrij in de basis startte en Edson Braafheid geblesseerd is, won drie van de vijf wedstrijden voor de krachtmeting met de rivaal. Het zorgde voor vertrouwen, bleek in de derby. In de rust stond er een 0-2 stand op het scorebord. Na een heerlijke pass van uitblinker Felipe Anderson volleerde aanvoerder Stefano Mauri zijn zevende van het seizoen achter doelman Morgan De Sanctis, Anderson zelf schoot Lazio op 0-2 tegen de rivalen van AS Roma. Eerst een fantastische assist, daarna een lekkere goal met een schuiver in de wedstrijd van het jaar: niet verkeerd. De Braziliaan staat nu op zes goals in zes duels.

Beide ploegen waren dicht bij de zege, maar de derby eindigde onbeslist. Dat was ook wel terecht, kijkend naar de boeiende wedstrijd. Vooral Lazio maakte, wat betreft de kansen, aanspraak op de zege. Mauri raakte de paal, invaller Miroslav Klose kon zich vlak voor tijd onsterfelijk maken. Maar het bleef bij 2-2, waardoor Roma op gelijke hoogte is gekomen met koploper Juve. La Vecchia Signora speelt vanavond tegen Napoli, de nummer vier.

Fiorentina won een doelpuntrijke ontmoeting met Palermo. In Stadio Artemio Franchi werd het 4-3 voor La Viola, door doelpunten van Manuel Pasqual, Jose Basanta, Juan Cuadrado en Joaquin. Robin Quaison maakte twee goals voor de bezoekers, maar kon een nederlaag niet afwenden. Sampdoria, vijfde in de Serie A, zegevierde met 1-0 over Empoli.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen