Handsbal Vd Wiel leidt spectaculair verlies PSG in

10 januari 2015, 18:51   Bijgewerkt: 11 januari 2015, 11:03

Het is Paris Saint Germain niet gelukt te profiteren van de nederlaag die koploper Olympique Marseille vrijdag leed bij Montpellier. De regerend kampioen van Frankrijk ging een dag later zelf ook onderuit. Op Corsica werd met 4-2 verloren bij SC Bastia. Gregory van der Wiel speelde met een handsbal een cruciale rol in het verlies.

Na twintig minuten spelen leek er geen vuiltje aan de lucht voor Paris Saint Germain in het Stade Armand Césari van Bastia. Door doelpunten van Lucas Moura en Adrien Rabiot leidden de bezoekers toen al met 0-2. Vooral de treffer van Lucas was fraai, de Braziliaan scoorde met een boogbal na een pass van Yohan Cabaye.

In de 32ste minuut kreeg Bastia een uitgelezen mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. De thuisploeg mocht een strafschop nemen na een handsbal van Gregory van der Wiel. Ryad Boudebouz benutte het buitenkansje en liet daarmee de Corsicaanse hoop herleven. Francois Modesto herstelde op slag van rust het evenwicht door raak te koppen uit een corner. Beide ploegen, spelend met rouwbanden vanwege de trieste gebeurtenissen eerder deze week in Parijs, gingen rusten met een 2-2 stand.

Julian Palmieri zorgde elf minuten na de doelwissel, opnieuw na een hoekschop, met een fenomenale volley voor de voltooiing van de ommekeer van Bastia (3-2). Paris SG kon een nederlaag vervolgens niet meer voorkomen. Thiago Silva was wel dicht bij de gelijkmaker, maar hij trof de lat. Met zijn tweede van de avond maakte Palmieri er vlak voor tijd zelfs 4-2 van voor Bastia.

Paris Saint Germain was bij winst op gelijke hoogte gekomen met koploper Marseille, maar blijft nu derde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen