Oud-Vitessenaar Yu Hai laat China juichen op Azië Cup

10 januari 2015, 12:06   Bijgewerkt: 10 januari 2015, 12:14

Een oude bekende uit de Eredivisie heeft ervoor gezorgd dat China de eerste stap richting de volgende ronde van de Azië Cup gezet heeft. Yu Hai, in het verleden actief voor Vitesse, maakte in de eerste groepswedstrijd tegen Saudi-Arabië het enige doelpunt. Hij scoorde tien minuten voor tijd uit een vrije trap.

Door het doelpunt van Hai kreeg China meer dan het verwacht had, zeker omdat tegenstander Saudi-Arabië eerder in de tweede helft een enorme kans op de 1-0 liet liggen. Naif Hazazi miste een penalty.

Hai (27), de doelpuntenmaker namens China, speelde tussen 2006 en 2008 bij Vitesse. Erg succesvol was hij niet in Arnhem, maar bij het Chinese Guizhou Renhe is de linkspoot al jaren een gewaardeerde kracht.

China bereikte in 2004 voor het laatst de tweede ronde van de Azië Cup. Om ditmaal door te dringen tot de volgende ronde moet het de komende wedstrijden winnen van Noord-Korea of Oezbekistan.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!