Waarschuwing voor Heitinga: "Ik leef niet in het verleden"

10 januari 2015, 13:30

Met John Heitinga dacht Hertha BSC afgelopen zomer een ervaren topverdediger in huis te hebben gehaald, maar voorlopig kan de Nederlander niet aan de verwachtingen voldoen. Slechts tien wedstrijden speelde Heitinga voor de winterstop, waarvan één als invaller, en veel indruk wist hij daarin niet te maken.

Het moet beter, vindt ook coach Jos Luhukay. "Ik heb meerdere gesprekken met John achter de rug", zegt hij in Bild over zijn landgenoot. "Ik weet wat hij kan en op welk niveau hij kan presteren, maar hij heeft zelf nog hogere eisen van zichzelf." De lat ligt hoog voor Heitinga, want als 87-voudig Oranje-international heeft hij een fraaie carrière achter zich. "Ik heb groot respect voor hetgeen een speler gepresteerd heeft", zegt Luhukay. "Maar ik leef niet in het verleden. Wat geweest is, is niet belangrijk om nu succesvol te zijn bij Hertha BSC."

Niet alleen Heitinga, ook een andere oude bekende uit de Eredivisie stelt voorlopig teleur bij Hertha BSC. Oud-Feyenoorder Salomon Kalou kwam eveneens een half jaar geleden naar Berlijn. "Mijn doel is om van Salomon en John grote spelers voor Hertha BSC te maken. Daarvoor vecht ik", aldus Luhukay.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen