Organisatie WK 2022 wil De Boer: "Beschouw hem als Qatari"

9 januari 2015, 08:11

Voor Ronald de Boer lijkt een mooi baantje in het verschiet te liggen. De organisatie van het WK 2022 in Qatar wil de voormalig Oranje-internationaal graag aan het team toevoegen. Dat laat Nasser El Khater, één van de leidinggevende personen binnen het organisatiecomité, in De Telegraaf weten.

Als speler stond De Boer, in de herfst van zijn carrière, enige tijd onder contract in Qatar. Daarna bleef de oud-Ajacied in het land wonen en mede daarom is hij volgens El Khater een ideaal uithangbord voor het WK. "We kijken ernaar uit hem in de voorbereidingen op Qatar 2022 en tijdens het toernooi in te zetten. Dan denken we aan een officiële functie in het organisatiecomité, ja. Ik beschouw Ronald de Boer als Qatari. Hij heeft hier lang gewoond, komt nog geregeld langs, is onderdeel van onze samenleving en kent het land van binnen en van buiten. Hij spreekt niet alleen als de ambassadeur, die hij tijdens ons WK-bid was, maar vooral uit zijn hart."

"Hij promoot Qatar en gelooft erin wat het WK voor het Midden-Oosten kan doen. Hij is een oprecht mens, dat hier mooie herinneringen heeft liggen, zoals het opgroeien van zijn kinderen. Ronald brengt ons in contact met Nederlandse bedrijven, zoals de Amsterdam ArenA, die ons verder kunnen helpen", stelt hij.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen