Napoli na moeizaam begin ruim langs Cesena

7 januari 2015, 00:03

Napoli heeft haar eerste wedstrijd van het nieuwe jaar overtuigend omgezet in drie punten. De ploeg van coach Rafael Benitez boekte dinsdag op het kunstgras van het Stadio Dino Manuzzi een 1-4 overwinning op laagvlieger Cesena.

In het eerste half uur was Napoli niet zo superieur als de uitslag doet vermoeden, maar toen José Callejón de ban eenmaal had gebroken, ging het hard. De Spanjaard pikte de afvallende bal op en opende, geheel ongedekt, de score. Gonzalo Higuain zorgde vier minuten voor de rust voor de 0-2. De Argentijn reageerde op het juiste moment op een pass van Marek Hamsik, waardoor hij een vrije doortocht had naar het doel. De Argentijn omspeelde keeper Nicola Leali en tekende vervolgens voor de tweede Napolitaanse treffer.

Hamsik maakte er na 64 minuten 0-3 van. Hoewel Cesena-verdediger Daniele Capelli de bal in eigen doel gleed, kwam de goal op naam van de Slowaak, die het schot had gelost. Via Higuain werd het acht minuten later 0-4, Franco Brienza redde een kwartier voor tijd de eer voor de thuisclub. Jonathan De Guzman had een basisplaats bij Napoli, De Nederlandse middenvelder werd na iets meer dan een uur spelen vervangen door oud-PSV'er Dries Mertens.

Napoli nestelt zich door de winst naast Lazio op de derde plaats. De Romeinse concurrent in de strijd om het Champions League-voorrondeticket won maandag al met 3-0 van Sampdoria. Cesena is samen met Parma houder van de rode lantaarn. Parma was eerder op de dag met 1-0 te sterk voor Fiorentina en kwam zodoende op gelijke hoogte met Cesena.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen