Cambuur-speler mist trainingskamp door heimwee

5 januari 2015, 18:07

Zonder Erik Bakker is SC Cambuur zich in Portugal aan het voorbereiden op de tweede helft van het seizoen. De middenvelder is thuis gebleven. Niet omdat hij geblesseerd is, maar omdat Bakker kampt met heimwee. Om dezelfde reden liet hij ook vorig seizoen het winterse trainingskamp van zijn club schieten.

"Hij wordt doodongelukkig als hij een paar dagen van huis is", zegt coach Henk de Jong uit op AD.nl. "Dat noemen ze heimwee geloof ik. Zijn verhaal was bekend van vorig jaar. Daar doen we niet geheimzinnig over."

Vorig seizoen durfde Bakker het op het laatste moment niet aan om mee op trainingskamp te gaan, iets dat slecht viel bij toenmalig hoofdcoach Dwight Lodeweges. "Ik heb er minder problemen mee dan Dwight", zegt De Jong, vorig jaar nog assistent van Lodeweges bij Cambuur. "Die jongen heeft er alles aan gedaan om ervan af te komen. In goed overleg hebben we besloten om hem thuis te laten. Ik wil niet dat hij ongelukkig is."

De Jong is laconiek over de heimwee van Bakker. "Erik neemt makkelijker een penalty twee minuten voor tijd dan dat hij een paar dagen van huis is. Dan heb ik liever dat hij die penalty erin schiet. We zijn hartstikke blij met hem. En we zullen hem niet kwijtraken aan een club in het buitenland. Ieder nadeel heeft zijn voordeel."

Stil zit Bakker niet terwijl Cambuur in Portugal zit, hij traint mee met de amateurs van VV Bergum.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen