Feyenoord en Schaken per direct uit elkaar

5 januari 2015, 17:02

Aan het verblijf van Ruben Schaken bij Feyenoord is per direct een eind gekomen. Club en speler hebben overeenstemming bereikt over het ontbinden van zijn contract, meldt de Rotterdamse club.

Als een grote verrassing komt het nieuws niet, eerder was al duidelijk geworden dat Schaken deze winter op zoek mocht naar een nieuwe club. Nu zijn contract ontbonden is, is de aanvaller vrij om te gaan en staan waar hij wil. Hij kan, door zijn status als clubloze speler, nu ook buiten de transferperiode om bij een club tekenen. "Voor mij is het prettig dat er nu duidelijkheid is", zegt Schaken op de website van de Rotterdammers. "Bij Feyenoord was er voor mij geen perspectief meer, waardoor het beter is om verder te gaan kijken. Ik voel me nog hartstikke fit en ben ervan overtuigd dat ik van waarde kan zijn, daarom hoop ik op een mooie nieuwe uitdaging."

De inmiddels 32-jarige Schaken speelde sinds de zomer van 2010 voor Feyenoord, hij kwam transfervrij over van VVV Venlo. Eerder kwam hij uit voor Cambuur en Veendam. In Rotterdamse dienst ontwikkelde Schaken zich tot basisspeler én international, tussen 2012 en 2013 speelde hij zeven wedstrijden voor Oranje.

Dit seizoen kwam Schaken slechts sporadisch aan spelen toe in de Kuip, coach Fred Rutten geeft rechts voorin de voorkeur aan aanwinsten Jens Toornstra en Bilal Basacikoglu. In zeven competitieduels scoorde Schaken dit seizoen één keer. Ook was de aanvaller trefzeker in de belangrijke Europa League-wedstrijd tegen Zorya Luhansk (4-3). "Voor Ruben is de situatie de voorbije maanden uitzichtloos geworden, ook omdat wij voor de jeugd hebben gekozen. Daarom is dit voor beide partijen de beste oplossing. Ruben kan nu de stap maken naar een andere club, iets dat wij hem van harte gunnen. Hij was bezig aan zijn vijfde seizoen bij Feyenoord en is zelfs international geworden, nadat hij in 2010 transfervrij overkwam van VVV-Venlo. Wij bedanken Ruben voor zijn bewezen diensten en wensen hem alle succes in de toekomst", aldus Feyenoord-directeur Martin van Geel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen