Ajax hengelt wederom talent uit Denemarken binnen

5 januari 2015, 15:14   Bijgewerkt: 5 januari 2015, 16:41

Ajax heeft opnieuw een Deens talent weten te strikken. De Amsterdammers hebben overeenstemming bereikt met Kasper Dolberg. De zeventienjarige spits heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat een looptijd van 1 juli 2015 tot en met 30 juni 2018 heeft. Dat melden de Ajacieden via de officiële kanalen.

Dolberg wordt overgenomen van Silkeborg IF, dat momenteel de rode lantaarndrager is in de Deense Superliga. De in Silkeborg geboren aanvaller is een jeugdinternational van Denemarken. Het is het tweede buitenlandse talent dat in de zomer in Amsterdam zal neerstrijken. In een eerder stadium maakte Ajax al melding van de komst van de jonge doelman André Onana, die van FC Barcelona wordt overgenomen.

Ajax hoopt dat Dolberg opnieuw een schot in de roos zal blijken. De Amsterdamse club heeft het in het verleden al vaker getroffen met Denen. Momenteel staan er vijf spelers uit Denemarken onder contract: Nicolai Boilesen, Lasse Schöne, Lucas Andersen, Viktor Fischer en Niki Zimling. Dolberg wordt de 24ste Deen die in dienst van Ajax gaat spelen. "Dolberg kan zowel aan de zijkanten als in de spits uit de voeten. Het is een speler die al langere tijd werd gevolgd door onze scout John Steen Olsen. Hij gaf ons het dringende advies om Dolberg te halen. We zijn dan ook erg blij dat hij bij Ajax heeft getekend", zegt directeur Marc Overmans op de clubsite.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen