Collega's vinden Robben beste speler van Bundesliga

5 januari 2015, 14:25

Dat Arjen Robben op een uitstekend jaar kan terugkijken is zo klaar als een klontje. De spelers in de Bundesliga zijn het daar roerend mee eens. De Nederlandse smaakmaker van Bayern München is door zijn Duitse collega-spelers uitgeroepen tot beste speler van de eerste seizoenshelft. De verkiezing werd georganiseerd door het Duitse sportblad Kicker.

Er werd aan 240 Bundesliga-spelers gevraagd wie ze de beste speler van de eerste helft van het seizoen vonden en er werd massaal op Robben gestemd. Onze landgenoot ontving maar liefst 46,7 procent van de stemmen. Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg) en Alexander Meier (Eintracht Frankfurt) completeren de top drie. De Bruyne, goed voor tien assists, werd tweede met 12,5 procent van de stemmen. Nummer drie Meier is met dertien doelpunten topscorer van de competitie.

Manuel Neuer is door de spelers in de Duitse competitie verkozen tot beste doelman, met 56,3 procent van de stemmen. Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach) werd tweede in de verkiezing, met 7,9 procent van de stemmen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen