Reserverol dreigt voor Hoedt: "Dan al helemaal meteen weg"

Reserverol dreigt voor Hoedt: "Dan al helemaal meteen weg"

5 januari 2015 – Wesley Hoedt besloot zijn aflopende verbintenis bij AZ niet te verlengen en dat lijkt de nodige consequenties te gaan hebben voor de twintigjarige verdediger. Door de perikelen rond de stukgelopen onderhandelingen over een nieuw contract dreigt het talent op de reservebank terecht te komen in Alkmaar. Dat vindt hij maar niets.

Op het trainingskamp van AZ in Portugal werd Hoedt al ingedeeld bij de wissels, wat een teken aan de wand lijkt te zijn. "Dit is geen doen. Zo doorgaan is voor mij geen optie, volgens mij was ik de afgelopen maanden basisspeler", bromt de verdediger tegen het Noordhollands Dagblad. "Nu word ik er opeens naast gezet. Zonder uitleg. Als de club het zo gaat spelen, wil ik al helemaal meteen weg", spreekt hij duidelijke taal.

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart geeft tegenover FOX Sports aan dat er, ondanks de interesse van clubs als Lazio Roma, geen winters vertrek voor Hoedt in zit. "Wij laten hem niet tussentijds gaan. Wesley heeft nog een contract hier en AZ heeft sportieve belangen die ook meetellen", stelt Stewart, die bevestigt dat het aantal speelminuten door de situatie kan afnemen. "Als de verschillen tussen bank en basis zo klein zijn als nu, gaan er ook andere dingen meespelen. De mogelijkheid bestaat dus dat Wesley op de bank belandt."

Mocht het inderdaad zover komen, dan lijkt de door Hoedt gepasseerde Jan Wuytens weer wat meer perspectief te krijgen in Alkmaar. "Dat is zeker iets wat we bespreken. Jan mag daarom ook niet vertrekken in de winterstop", besluit Stewart.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 8 juli 2020

  2. dinsdag 7 juli 2020