Manchester United ploetert zich langs Yeovil Town

4 januari 2015, 18:31   Bijgewerkt: 4 januari 2015, 23:43

Manchester United doet nog altijd mee in de strijd om de FA Cup. De formatie van trainer Louis van Gaal had het lange tijd lastig op bezoek bij Yeovil Town, maar dankzij een zondagsschot van Ander Herrera zegevierden de Mancunians in Huish Park: 0-2.

Van Gaal had Robin van Persie niet meegenomen naar het zuidwesten van Engeland. De Nederlander kreeg rust. Met de pijnlijke nederlaag tegen MK Dons in het toernooi om de League Cup nog in het achterhoofd stelde Van Gaal een sterk elftal op tegen de hekkensluiter van de League One (het derde niveau in Engeland). Zo verschenen Wayne Rooney en Radamel Falcao gewoon aan de aftrap.

Toch ploeterde de nummer 3 van de Premier League. Verder dan schotjes van Wayne Rooney en James Wilson kwamen de bezoekers in de eerste helft niet.

Een fantastische knal van Herrera in de tweede helft bracht uitkomst. De Spanjaard vond de bal na driekwart wedstrijd voor zijn voeten, dacht niet na en knalde uit de draai de openingsgoal erin. Invaller Angel di Maria stiftte in de slotfase op aangeven van Rooney nog raak uit een vloeiende counter.

De wedstrijd tegen Yeovil Town betekende Van Gaals debuut in de FA Cup. In de eerste twee rondes was United vrijgesteld. In de League Cup leed Van Gaal eerder dit seizoen een vernederende nederlaag tegen MK Dons (4-0).