Milner redt Manchester City; Koeman moet op herhaling

4 januari 2015, 18:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Premier League-clubs die zondagmiddag in actie kwamen in de FA Cup hebben, met uitzondering van het Southampton van manager Ronald Koeman, de vierde ronde bereikt. Manchester City en Stoke City moesten een achterstand wegwerken. Aston Villa scoorde pas in de 88ste minuut. Southampton moet nog op herhaling.

Manchester City - Sheffield Wednesday (2-1)

City had het aan James Milner te danken dat een blamage werd voorkomen. De gelegenheidspits van de Citizens maakte beide doelpunten in het met 2-1 gewonnen duel tegen Sheffield Wednesday. 

De nummer twee in de Premier League was in de 14de minuut zelfs op achterstand gekomen door een treffer van Atdhe Nuhia. Met doelpunten in de 66ste minuut en in blessuretijd redde Milner zijn werkgever alsnog. David Silva was beide keren de aangever. 

Glenn Loovens speelde de hele wedstrijd voor de bezoekers uit Sheffield, Royston Drenthe zat niet bij de selectie.

Southampton - Ipswich Town (1-1)

Ronald Koeman wist zich met Southampton nog niet te plaatsen voor de vierde ronde. In eigen huis kwamen de Saints niet verder dan een gelijkspel tegen Ipswich Town: 1-1.

De bezoekers kwamen in de 19e minuut zelfs op voorsprong door een treffer van Darren Ambrose. Southampton maakte in de 33e minuut gelijk via Morgan Schneiderlin. Ondanks een veldoverwicht en wat kansen lukte het de thuisploeg in het vervolg niet om de zege te pakken.

Het resultaat betekent dat Koeman nog een keer aan de bak moet tegen Ipswich om verder te komen in het belangrijkste Engelse bekertoernooi.

Aston Villa - Blackpool (1-0)

Zonder de geblesseerde Vlaar, maar met Bacuna als invaller bereikte Aston Villa wel de vierde ronde. De Villains rekenden in eigen huis af met Blackpool.

Een doelpunt van Christian Benteke twee minuten voor tijd bleek voldoende voor de zege: 1-0.

Stoke City - Wrexham (3-1)

Stoke City keek tot tien minuten voor tijd nog tegen een 1-0 achterstand aan tegen vijfdeklasser Wrexham, maar toonde veerkracht: 3-1.

Oud-FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic maakte met een intikker de 1-1, waarna de Potters alsnog uitliepen naar een overwinning: 3-1. Stephen Ireland sleepte met twee doelpunten de zege binnen.

Oussama Assaidi speelde de volledige wedstrijd voor Stoke, terwijl Erik Pieters op de reservebank bleef.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen