Newcastle United verrassend uitgeschakeld in FA Cup

Ger
3 januari 2015, 18:04   Bijgewerkt: 3 januari 2015, 18:20

Newcastle United heeft de eerste wedstrijd verloren na het vertrek van manager Alan Pardew. De ploeg van basisspeler Vurnon Anita ging in de derde ronde van het toernooi om de FA Cup met 1-0 onderuit bij Leicester City. Jose Leonardo Ulloa werd matchwinner bij de hekkensluiter van de Premier League.

Newcastle nam eerder op de dag officieel afscheid van Pardew. De oefenmeester vertrok naar Crystal Palace, waar hij zijn krabbel onder een contract tot medio 2018 zette. Pardew stond jarenlang aan het roer bij Newcastle, maar inmiddels waren beide partijen op elkaar uitgekeken. De lokroep van zijn jeugdliefde kwam dan ook op het juiste moment. Zonder Pardew incasseerde Newcastle dus direct een gevoelige tik.

Swansea City bereikte dankzij een doelpuntrijke overwinning de zestiende finales van de de FA Cup. Tranmere Rovers, dat uitkomt in de vierde divisie, werd met 2-6 verslagen. Bafetimbi Gomis (2), Nathan Dyer, Tom Carroll, Wayne Routledge en Modou Barrow waren trefzeker voor Swansea. Max Power en Cole Stockton scoorden voor de thuisploeg. Bij Swansea begonnen Dwight Tiendalli en Marvin Emnes in de basis.

Tony Pulis beleefde een prima debuut als manager van West Bromwich Albion, waar hij de onlangs ontslagen Alan Irvine is opgevolgd. De thuiswedstrijd tegen vijfdeklasser Gateshead FC leverde een klinkende 7-0 overwinning op. Saido Berahino speelde een hoofdrol door vier doelpunten voor zijn rekening te nemen. Victor Anichebe, James Morisson en Chris Brunt maakten de andere goals.

Birmingham City ontsnapte aan een blamage tegen Blyth Spartans AFC. De club uit het zevende niveau in Engeland ging na de eerste helft verrassend met 2-0 aan de leiding. Robert Dale scoorde beide doelpunten. Na de hervatting wist Birmingham alsnog een zeperd te voorkomen. Door treffers van Lee Collins en Wesley Thomas (2) zegevierde de Championship-club met 2-3.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen