Engeland lonkt voor MVV'er: "Bolton zit achter hem aan"

Engeland lonkt voor MVV'er: "Bolton zit achter hem aan"

3 januari 2015 – Nick Kuipers is dit weekeinde in Engeland om de leiding van Bolton Wanderers te overtuigen van zijn kwaliteiten. De verdediger heeft bij MVV nog een contract tot komende zomer, maar de kans is groot dat hij deze winter al naar de club uit de Championship verkast. Dit tot teleurstelling van de formatie uit Maastricht.

"We zouden hem graag langer bij MVV houden", zegt trainer en manager voetbalzaken Ron Elsen tegen VI. "Maar dat wordt nu vermoedelijk een lastig verhaal. De kans is reëel dat Nick vertrekt, Bolton zit al een tijdje fanatiek achter hem aan. De bal ligt nu bij die club, zij moeten beslissen of ze hem nu al willen aantrekken. In dat geval zullen wij hem natuurlijk niet voor een appel en een ei laten gaan. Nick is een belangrijke waarde voor ons elftal en een jongen met grote mogelijkheden."

Elsen is niet verrast over het feit dat hij in de belangstelling staat van Bolton. "Nick is sterk, snel, kan goed koppen en tackelen. Hij heeft een uitstekend karakter. Wel is hij nog veel te onstuimig, dat blijkt ook uit zijn kaartentotaal", zegt Elsen over Kuipers, die al acht keer geel pakte in de Jupiler League. "Maar dat is iets waaraan gewerkt kan worden, net als zijn technische vaardigheden. Dat weten ze bij Bolton ook wel. Nick bezit alle basiselementen die belangrijk zijn voor het Engelse voetbal."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 21 juli 2019

  2. zaterdag 20 juli 2019